Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Lofoten IKT - Interkommunalt selskap

Vågan kommune er vertskommune for samarbeidskommunene Flakstad, Moskenes og Værøy. Vestvågøy ble med i samarbeidet høsten 2021. Vågan har etablert en avdeling med ansvar for drift av alle IKT-systemene og styring av digitaliseringsprosjektene som kommunene i samarbeidet. Samarbeidet har eksistert siden 2006 og har siden 2016 benyttet navnet Lofoten IKT.

Styret består av rådmennene i kommunene, med rådmannen i Vågan kommune som styreleder, og kommunalsjef for Stab som sekretær. Leder for Lofoten IKT møter i Styret og forbereder saker for styret.

Lofoten IKT leverer tjenester både innen drift og vedlikehold, innkjøp, prosjektledelse og strategisk rådgivning.

Vi leverer tjenester i henhold til en egen SLA-avtale som gjelder alle kommunene, og som nå skal revideres i forbindelse med at kommunene har vedtatt en felles digitaliseringsstrategi. Det er også etablert databehandleravtaler mellom Vågan kommune og samarbeidskommunene.

Vi har en strukturert rutine for backup av alle fagsystemer med arkivverdige data. Noen av backup-datene er plassert fysisk utenfor driftssenteret, men dette er ikke komplett pr. i dag. Det foreligger et vedtak om opprettelse av en sekundær plassering av «site 2» som vil ivareta en komplett kopi av backupdata, og en alternativ IKT-driftssentral dersom en større krise skulle oppstå i dagens IKT-senter som fysisk er plassert på rådhuset Storgata 29, 8300 Svolvær.

For barnevernstjenesten har vi et fullverdig elektronisk arkiv etter Noark 5 standard, og med infrastruktur og backup rutiner beskrives som følger (Disse rutinene gjelder også for Acos):

Servere:

-          Fagsystem: LO-S-VSARKIV1.LOFOTEN.NU

-          Database: LO-S-DB03.LOFOTEN.NU (Server delt med produksjonsdatabaser for Familia, Velferd og Flyktning)

 

Backup av server LO-S-VSARKIV1 og LO-S-DB03:

-          Veeam backupsystem

 

VEEAM BACKUP

-          Daglig Backup av LO-S-DB03 og LO-S-VSARKIG1 VM-er i VMware.

-          Skisse backup: Se vedlegg

 

LO-S-DB03

-          MSSQL: Lokal backup av alle databaser, til egen disk på VM-et:

  • Full backup kl.23:00
  • Transaksjonslogger hver 3 timer, fra kl.00:30
  • 4 dager tilbake i tid
Laster...